Indijski oreščki vsebujejo obilo ogljikovih hidratov

Indijski oreščki vsebujejo obilo ogljikovih hidratov

Indijski oreščki se od ostalih oreščkov razlikujejo po tem, da vsebujejo daleč največ ogljikovih hidratov. To prispeva tudi k njihovi večji kalorični vrednosti, zato se jim morajo izogibati ljudje s prekomerno težo. Indijski oreščki tako niso najbolj primerni za ljudi, ki nameravajo shujšati. Obenem pa lahko pomagajo tistim, ki bi se radi zredili. Ljudje, ki imajo normalno težo, pa jih lahko uživajo v zmernih količinah. Indijski oreščki spadajo med zelo nasitno vrsto oreščkov. Vašo lakoto boste uspešno potešili že z zaužitjem manjšega števila indijskih oreščkov. Indijski oreščki pa imajo eno slabo lastnost, in sicer, imajo precej neugodno razmerje med maščobami in ogljikovimi hidrati. Odsvetujejo se sladkornim bolnikom, ker povzročijo hiter porast glukoze v krvi.

Kljub temu, da vas bodo hitro nasitili, pa boste po njihovem zaužitju postali tudi kmalu lačni. Čeprav indijski oreščki niso primerni za vsakogar, pa si jih le občasno privoščite v manjših količinah. Z njimi boste telo oskrbeli z vitaminom E in magnezijem, ki spadata med zelo pomembni sestavini za pravilno delovanje organizma. Indijski oreščki so pogosto zastopani v receptih za presne sladice, ki postajajo vedno bolj priljubljene. Obenem pa veljajo tudi za zelo zdrave in jih obožujejo vsi, ki prisegajo na zdravo prehrano ter zdrav življenjski slog. Pomembna lastnost presnih sladic je tudi ta, da ne vsebujejo sladkorja, temveč le naravne sladkorje, ki so prisotni v medu, suhem sadju ter javorjevem ali agavinem sirupu.

Te sladice so tudi zelo osvežilne in zato tudi zelo primerne za poletni čas. Kljub temu pa so tudi precej nasitne, kar vam bo preprečilo, da bi jih naenkrat pojedli preveč. Ljudje, ki so se odločili, da klasične sladice zamenjajo s presnimi, ugotavljajo, da so izgubili nekaj kilogramov. Ta podatek je zelo zanimiv in bo verjetno pritegnil marsikoga, da bo manj zdrave običajne sladice nadomestil s presnimi, ki so veliko bolj zdrave.