Moška ura postaja vedno bolj priljubljen dodatek

Moška ura postaja vedno bolj priljubljen dodatek

Moška ura je bila v času, ko so na trg prispeli mobilni telefoni in tablice, nekaj let v zatonu. Marsikateremu moškemu se je zdelo, da je moška ura preteklost in predstavlja samo še nepotreben balast. Proizvajalci ročnih ur so se takrat nekoliko prestrašili, ker so pričakovali, da se bo ta trend upadanja povpraševanja po ročnih moških urah še nadaljeval. K sreči so se zmotili, saj se je že po nekaj letih zgodilo, da se je krivulja povpraševanja po ročnih moških urah obrnila navzgor. Trenutno povpraševanje je že na tistem izpred nekaj let, ko je bilo povpraševanje po njih na vrhuncu. Lahko bi rekli, da je moška ura doživela renesanso.

Današnji moški si zopet ne predstavlja samega sebe brez ročne ure. Še več, ponavadi nima le ene ročne ure, temveč najmanj dve. Eno nosi v službi, drugo pa v prostem času. Moški prisegajo na pametne športne ure, ki so nepogrešljiv del njegove športne opreme. Nekateri se na svojo ročno uro tako navežejo, da se brez nje počutijo kot da jim manjka pomemben del garderobe. Le malo je takih, ki jih nošenje ročne ure ovira in komaj čakajo, da jo snamejo z roke, ko pridejo po napornem delu v službi domov.

Velika večina moških, ki so športno aktivni, pa se zelo navežejo na svojo športno pametno uro, ki jim v vsakem trenutku športne aktivnosti postreže s koristnimi in dragocenimi podatki o vadbi. Vse dosežke beleži računalnik, ki podatke tudi analizira in spremlja v daljšem časovnem obdobju. Spremljanje dosežkov pa je lahko tudi odlična motivacija za doseganje še boljših rezultatov. Moj bližnji sorodnik, ki se ukvarja s triatlonom, ima vrhunsko pametno uro, ki ga je stala pravo malo premoženje. Nad njo je tako navdušen, da se mu je včasih že zgodilo, da je z njo tudi zaspal.